Declaració contra la violencia del 29-S, per la dimissió de Ricardo Peralta
Declaració contra la violencia del 29-S, per la dimissió de Ricardo Peralta

El passat 29 de setembre, a més a més d’evidenciar un impressionant rebuig a la Reforma Laboral, que va deixar clar l’enorme oposició i malestar que conciten els intents de pagar amb drets laborals les tropelies i els abusos dels banquers, va ser una jornada en què, malauradament, vàrem poder comprovar el poc respecte a les llibertats democràtiques i ciutadanes que tenen tant la policia nacional com el seu cap a València, Ricardo Peralta.

En lloc d’exercir lliurement i amb normalitat els nostres drets laborals i ciutadans, i especialment eixe dia, el dret a fer i a informar sobre la vaga, i a evitar les arbitrarietats i les coaccions empresarials contra les persones treballadores, tan esteses com són a una societat amb més d’un 30% de precarietat i contractes brossa com la valenciana, vàrem constatar la deplorable salut de les nostres llibertats democràtiques i ciutadanes.

Les forces de la policia, sota les ordres del delegat del govern, van fer ús de tot tipus d’abusos, provocacions i violències: des d’intents d’entrar a les facultats universitàries sense autorització, o detencions i identificacions irregulars, a amenaces i coaccions contínues als piquets informatius, i apallissaments i violència injustificada contra diverses persones, amb el resultat de nombroses persones amb braços trencats, muscles dislocats i ferides.

Les organitzacions que recolzàrem la vaga hem rebut nombroses queixes de persones afectades i testimonis sobre agressions policials sistemàtiques sense cap motiu o justificació al llarg de la nit i el matí del 29, contra els participants als piquets informatius o contra persones que hi estaven presents o simples vianants. La nostra conclusió és clara: va haver-hi un intent de criminalitzar el dret de vaga, de reduir-ne l’audiència i la participació, obstaculitzant per la força, per part de la Delegació del Govern i la persona que l’encapçala, l’exercici d’eixe dret constitucional.

Considerem que és vergonyós que un advocat de professió dirigisca les actuacions de la policia sense un escrupolós respecte als drets ciutadans; que és intolerable que la pròpia policia i el delegat del govern siguen els qui trenquen la pau i la normalitat democràtica, i estenguen la intranquil·litat ciutadana; a més a més, sembla estar obrint les portes al PP i a les gestions autoritàries dels drets ciutadans i civils.

Les organitzacions sotasignats acordem:

–        Fer pública la nostra protesta i demanar públicament la dimissió de Ricardo Peralta, l’actuació del qual ja va destacar fa uns mesos al barri del Cabanyal, amb l’actuació injustificable, desproporcionada i violenta de la policia contra veïns i ciutadans solidaris amb el barri.

–        Fer palesa la nostra determinació a recolzar l’exercici dels drets democràtics, i també les protestes que continuaran organitzant-se de segur contra la Reforma laboral i la retallada de drets socials que el govern de Madrid s’encabota a implantar.

–        I volem també anticipar que exercirem el nostre dret a demanar judicialment responsabilitats per l’obstrucció de l’exercici dels drets fonamentals el dia 29 de setembre, i a recolzar altres demandes que individualment s’hi presenten.

Cap retall als drets laborals i socials, cap retall a les llibertats democràtiques!

Ricardo Peralta, dimissió!