Crida de Wikileads a la ciutadania
Crida de Wikileads a la ciutadania
Estimats amics i amigues,

L’esgarrifosa campanya d’intimidació que governs i corporacions privades estan lliurant contra WikiLeaks suposa un atac a la llibertat de premsa i la democràcia. Necessitem generar urgentment una protesta ciutadana gegantina per aturar aquest assalt. ¡Reunim 1 milió de veus aquesta setmana i publiquem anuncis a tota pàgina en diaris als EUA!

La ferotge campanya d’intimidació en contra de Wikileaks està estremint a defensors de la llibertat de premsa arreu del món.
Experts legals opinen que és probable que Wikileaks ho hagi vulnerat cap llei. No obstant això, destacats polítics nord-americans l’han titllat de grup terrorista i s’ha arribat a insinuar que caldria matar els membres del seu equip. L’organització està patint un atac massiu per part de governs i corporacions, però WikiLeaks s’està limitant a publicar informació facilitada per confidents, en col.laboració amb alguns dels diaris més prominents del món (New York Times, The Guardian, Spiegel, El País) , els que examinen amb cura la informació abans de publicar-la.
Aquesta gegantina intimidació extrajudicial constitueix un atac a la democràcia mateixa. De manera urgent, necessitem alçar les nostres veus en defensa de la llibertat de premsa i expressió. Signa la petició per posar fi a l’assalt, i reenvia aquest missatge a tots els teus coneguts. ¡Reunim 1 milió de veus aquesta setmana i publiquem anuncis a tota pàgina en diaris als EUA!
WikiLeaks no està actuant sola. Està treballant conjuntament amb destacats diaris a nivell mundial (New York Times, Guardian, Der Spiegel. El País, etc) per avaluar acuradament 250,000 cables diplomàtics dels EUA i eliminar qualsevol informació la publicació fos irresponsable. Només 800 cables han estat publicats fins ara. Anteriors revelacions de WikiLeaks han destapat casos de tortura a mans de governs, l’assassinat de civils innocents a l’Iraq i l’Afganistan, i escàndols de corrupció en el si de grans corporacions.
El govern dels EUA està esgotant tots els possibles vies legals per impedir que WikiLeaks publiqui més cables, però el cert és que les lleis democràtiques protegeixen la llibertat de premsa. És molt possible que els Estats Units i altres governs no siguin partidaris del tipus de legislació que protegeix la nostra llibertat d’expressió, però és precisament per això pel que és crucial que hi hagi aquestes lleis, i que només a través d’un procés democràtic sigui possible reformar-les.
És normal que hi hagi desacords sobre si WikiLeaks, i els diaris amb els quals està col.laborant, estan disseminant més informació de la que els ciutadans haurien de conèixer, o si les informacions publicades debiliten el principi de confidencialitat diplomàtica, i si això és una cosa bona. O sobre si el fundador de Wikileaks, Julian Assange, té la personalitat d’un heroi o d’un vilà. Però res d’això justifica l’aferrissada campanya d’intimidació dirigida a silenciar un mitjà de comunicació legal empresa per governs i corporacions.
Us heu preguntat mai per què els mitjans de comunicació gairebé mai ofereixen la veritable història del que succeeix a porta tancada, entre els bastidors de la política? Aquí tenim el perquè: perquè quan així ho fan, els governs poden arribar a ser despietats en les seves respostes. I quan això passa, som els ciutadans els que hem de alçar-nos en defensa dels nostres drets democràtics a gaudir de llibertat de premsa i d’expressió.
Amb esperança,
Ricken, Emma, Alex, Alice, Maria Pau, Luis, Paula i la resta de l’equip de Avaaz.
Més Informació:
Els documents secrets de Wikileaks a El País:http://www.elpais.com/documentossecretos/
El Periódico de Mèxic «Julian Assange, el fundador del portal WikiLeaks, detingut al Regne Unit»:http://www.elperiodicodemexico.com/nota.php?id=437101&fecha=2010-12-07
El Mundo, «S’uneix a Paypal. Visa suspèn els pagaments a Wikileaks»:http://www.elmundo.es/elmundo/2010/12/07/internacional/1291733331.html
Clarín, «WikiLeaks: el vell ordre contra Internet»:http://www.clarin.com/mundo/WikiLeaks-viejo-orden-Internet_0_386361422.html
BBC Món, «WikiLeaks intenta esquivar obstacles a internet»:http://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2010/12/101203_wikileaks_sitio_cierran_pagina_jp.shtml
Financial Times «Les ciber-guerrilles poden ajudar els EUA» (En anglès):